Conteaza drepturile de autor?

In acest articol am sa discut despre drepturile de autor si cat de importante sunt, dreptul de autor este termenul juridit prin care se ofera actele legale, cu aceste acte ai drepturile totale asupra creatiei tale si astfel vei combate copierea partiala sau totala a ceea ce ai facut tu. Pentru a obtine drepturile legale trebuie sa urmezi mai multi pasi dar este foarte important sa ai drepturile de autor pentru a nu avea probleme cu concurenta. Drepturile de autor conteaza, deci da sunt foarte importante pentru orice persoana care are nevoie de drepturi de autor de a scapa de copiere sau insusirea falsa.

Cateva sfaturi care va ajuta foarte mult persoanele cu drepturi de autor sau de ce ai avea nevoie de drepturi de autor pentru creatia ta, sunt putine sfaturi dar sunt foarte folositoare pentru a nu avea probleme cu copierea sau insusirea falsa.
Drepturile de autor 
Daca esti scriitor, publicist, programator, compozitor, fotograf, dansator si ai creat ceva si nu vrei sa iti fie copiat de alte persoane care isi insuseste drepturile false atunci ai mare nevoie de drepturile de autor care te vor ajuta la greu.
Cum sa scapi de copiere ?
In lumea tehnologiei se copiaza foarte mult deoarece multi cantareti, compozitori si asa mai departe nu detin drepturile de autor astfel pe internet circula foarte multe informatii la fel de la mai multi "autori" care nu detin drepturile legale, aceasta situatie este foarte des intampinata la cantareti care isi inregistreaza muzica si o publica pe internet (deoarece internetul este sursa oficiala de promovare) dupa cateva zile apar noi persoane care copiaza versuri sau toata melodia, daca acesti cantareti ar avea drepturile legale nu sar intampla acest lucru.
Distribuirea ilegala
Pe internet se distribuie foarte multe informatii in mod ilegal, aceste informatii sunt deseori create de cantareti si scriitori care compun sau scriu o informatie (muzica si text) pe care o distribuie pe internet, informatia este distribuita fara acordul lor pe internet pe mai multe siteuri si bine inteles cand informatia este distribuita in mod ilegal se poate descarca si ilegal, daca acea persoana ar avea dreptul legal pentru informatia publicata si distribuita pe internet nu sar gasi asa de repede si gratuit chiar daca costa informatia respectiva.
Mai multe informatii despre drepturile de autor gasiti pe www.orda.ro si www.floringrozea.com

0 comentarii:

 
Orice copiere a textului fara acceptul meu este o nerusinare.
Toate drepturile rezervate - Nicorici Alin Florin